Fonda fanxico, facebook Sitemap
El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

La Fonda Fanxicó

Ja fa molts anys en aquest poblet de muntanya, el Sr. Armengou va pensar que una Fonda podria ser un bon negoci en un poble on estava lluny de tot arreu, però, pel qual i passava gent que feia camí cap a la Cerdanya i França, passant pel Coll de la Creueta.


La Fonda va ser fundada el 1731 hi ha anat passant de generació en generació fins el dia d´avui, on Montserrat Armengou és qui regenta el negoci de la Fonda-restaurant.


El tracte que avui dona la Fonda és el mateix de sempre. La Fonda a part de tenir habitacions pels turistes, també és la casa d´en Pepet Armengou i de la Maria Casals, per tant el tracte que es rep és de total amabilitat i convivència.


La cuina que es fa aquí es la que les padrines han ensenyat a les joves de la casa i per tant avui dia encara és cuina amb els mateixos "trucs" que fa un temps enrere, ho feien les padrines de la casa.


La Fonda Fanxicó, es una de les primeres fondes del pirineu

La Fonda Fanxicó va ser una de les primeres del Pirineu, i tenia el nom de Posada Fanxicó. Com us podeu imaginar les habitacions no tenien banys, però si que tenien palanganes i gerres d´aigua perquè els clients es poguessin rentar. Quan hi va haver llum anava amb 125 volts i, es clar, quan funcionaven gaires aparells ja saltaven els ploms. La cuina era del tipus econòmica i per "sort" no hi havia tanta feina com ara, ja que la cuina econòmica era més petita.


Els anys han passat en aquest edifici, el qual ha patit diverses remodelacions i millores per convertir-se en una fonda confortable i acollidora.Imatges de la Fonda Fanxicó: Fes click per ampliar-les


La festa més important del poble, el Concurs Internacional de Gossos d´Atura, que es celebra l´últim diumenge d´agost de cada any, va ser creat pels germans Pepet i Joan Armengou Casals l´any 1962. Aquests dos germans pastors de tota la vida van veure que en d´altres pobles ja es feia i per tant que millor que celebrar un concurs així en un poble dedicat a la ramaderia. Actualment és el fill d´en Pepet Armengou qui participa en el concurs i el 2002-2003 Josep Armengou amb la seva gossa Perla va guanyar el concurs. El 2003 també va guanyar el campionat de Catalunya.